Translate

sâmbătă, 14 februarie 2015

Emiratul Abu Dhabi

Asa cum spuneam ieri, o sa incerc sa descriu fiecare emirat asa cum l-am vazut eu...asa ca voi incepe cu Abu Dhabi, fiindca a fost primul meu contatct cu UAE si fiindca aici traiesc.
Emiratul Abu Dhabi este cel mai mare dintre cele 7 emirate, cu resurse importante de titei si gaze.
Ca geografie variaza de la plaje minunate, albe, cu o fauna variata, atat marina cat si terestra, Nu e deloc neobisnuit sa vezi cate un delfin jucandu-se langa barca ta.




Orasul cel mai important, capitala UAE, este Abu Dhabi. Este un oras cosmopolit, dar mult mai linistit decat Dubai. Cel mai important hotel este Emirates Palace, un hotel de referinta pentru ceea ce inseamna cazare de lux, fiind cotat la hotel de 7 stele.
Diametral opus pe aceelasi bulevard (Cornish Road) se afla portul Zayed si piata de peste.
Nu o sa fac o descriere a orasului, sunt convins ca l-au descris altii mult mai bine decat mine, iar peronal nu sunt atras de citadele.
Partea mai salbatica a emiratului Abu Dhabi se contureaza intr-un desert in care te simti atat de mic in comparatie cu nesfarsitele dune care se unduie in fata farurilor.






Iar atunci cand ai trecut de maretia dunelor, esti covarsit de un peisaj aproape desprins din "Dune", si incerci sa gasesti sietches-urile fremenilor.





Va urma...



Un comentariu: